START I ARBETEN I CV I PRESS I KONTAKT I PUBLIKATIONER
MAGDALENA NORDIN
   

 

 

 

KULTURKAMPEN

Dokusåpa i fem delar. Sändes på nätet under hösten 2012. Hela serien finns även samlad på Bokbalplay. Regi, manus, foto och redigering av Magdalena Nordin.

Kulturabetare gör över lik. Recension i Arbetarbladet >>

 

AVSNITT 1

I den här tv-serien kommer ni få följa en grupp arbetssökande svenskar som fått den unika möjligheten att resa till Umeå och tävla om jobbet som förlagsassistent till förläggaren och fenomenet Lili von Wallenstein. I jobbet på Bokbål förlag ingår bland annat att sälja in böcker, grafisk layout, styling, assistera vid releasefester, planera Lili von Wallensteins vardag och förvalta varumärket Bokbål förlag. Men en assistent förväntas också ta hand om skitjobbet.

Det är djungelns lag som gäller här, det är dom tuffaste som överlever. Hur långt är de tävlande beredda att gå i jakten på drömjobbet som kulturarbetare? Under flera veckor tvingas de arbetssökande bo tillsammans och genomgå svåra arbetsprov i kategorin attityd, social kompetens och professionalism. En efter en tvingas de sökande ge upp sin dröm. Men den kandidaten som klarar sig igenom alla tester blir erbjuden en praktikplats på Bokbål förlag.

I premiäravsnittet kommer de förväntansfulla kandidaterna till Bokbål förlags huvudkontor i Stockholm på en första antagningsintervju för att visa Lili von Wallenstein att just de är rätt person för jobbet. Alla har olika utbildning och bakgrund, men alla har samma mål: att få drömjobbet på Bokbål förlag. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AVSNITT 2

I kvällens avsnitt flyttar de fyra kandidaterna in i en lokal i Umeå som Lili von Wallenstein har hyrt. Men det hinner de knappast njuta av. Bokbål förlag sätter de genast i ett svårt arbetstest. Det första uppdraget blir att göra omslaget till Lili von Wallensteins kommande bok Helveteshundarna.

 

 

AVSNITT 3

I kvällens avsnitt testar Bokbål förlag kandidaternas professionalism. Den som Lili von Wallenstein söker måste, likt sin arbetsgivare, vara ett proffs ut i fingerspetsarna. Det är viktigt att assistenten vet hur man vårdar ett personligt varumärke. I kvällens avsnitt får de tre kvarvarande deltagarna uppdraget att styla och genomföra en professionell fotografering av Bokbål förlag.

 

AVSNITT 4

I kvällens avsnitt testar Lili von Wallenstein kandidaternas fysik, minne och hygien. Den som förläggaren söker måste, likt sin arbetsgivare, vara i fin form och vara intresserad av träning och hälsa. Men de måste även vara utrustade med ett gott minne och ha förmågan att hålla god ordning.

AVSNITT 5

Två kandidater är kvar. Men bara en av dem kan få jobbet på Bokbål förlag. Ikväll avgörs det vem det blir. Men först ska deltagarna sättas på prov ordentligt. Hur mycket är de beredda att offra för drömjobbet som Lili von Wallensteins nya assistent?