START I ARBETEN I CV I PRESS I KONTAKT I BOKBÅL FÖRLAG I BLOG
MAGDALENA NORDIN
   

 

 

 

CARAMELLDANSEN

 

Medverkande: Magdalena Nordin och Svante Westergren. Visades på konstfacks vårutställning 2010.

 

"Då är den video som Magdalena Nordin visar (i stället för den film med samplade Paris Hilton-bilder som ledningen stoppade) desto mer uppfriskande: En absurd, gräll film med drag av roliga timmen och lågteknologisk Youtube-humor. Ett kortlivat verk möjligen, men den pixliga filmen lämnar ett leende på läpparna som gör det möjligt att se resten av utställningen i ett mer försonande ljus"
Bo Madestrand, DN

 

"Och kanske finns det ändå lite rebell-attityd hos vårens enda riktiga konst-offer, Magdalena Nordin, som först stoppades från att delta i utställningen eftersom hon snott bilder ur en Paris Hilton-video. När kameran i förbifarten zoomar in Mein Kampf i hennes hemmagjorda trance-video Caramelldansen med Maggan och Sune känns det i alla fall som någon vill jävlas lite med allt självupptaget allvar som klämmer åt som ett spännbälte över årets Konstfacksutställning."
Martin Aagård, Aftonbladet

 

PRESENTATIONSTEXT PÅ UTSTÄLLNINGEN:

Den här filmen hör egentligen hemma på Youtube, men av praktiska skäl visar jag den från DVD. Dessutom är den här utställningsplatsen från början planerad utifrån ett annat verk, som inte kommer att visas här. Men sen är ju Caramelldansen faktiskt en sjukt bra film som förtjänar att visas i hög kvalitet!

Just nu inspireras jag väldigt mycket av internet på olika sätt, förmodligen för att det är första gången i mitt liv som jag har egen internetuppkoppling. Man kan kolla på precis vad man vill utan att någon ställer några frågor.

Den här videon är inspirerad av ett fenomen som finns på Youtube. Det går till så att man dansar en viss typ av dans till en låt som heter Caramelldansen, filmar och lägger upp på Youtube. Framförallt är fenomenet väldigt stort i Japan. Både jag och Svante har suttit och kollat en hel del på såna videoklipp och till slut bestämde vi oss för att också göra en video och lägga upp.

Videon har legat uppe i mindre än en månad och är snart redan uppe 1000 visningar. Har vår caramelldans en potential att bli riktigt stor på Internet? Och kommer Alexis tycka att Svante gör den bra lika bra som hon?

 

 

Videobås där filmen visades på Konstfacks vårutställning.