START I ARBETEN I CV I PRESS I KONTAKT I PUBLIKATIONER
MAGDALENA NORDIN
   

 

 

 

LAST GIRL STANDING

 

Magdalena Nordin

En dokumentation av verket visades på Galleri Alva 1 april 2011. Bilder från utställningen hittar ni på min blogg >>

Pressrelease text in english (pdf) >>

 

 

 

 

 

 

 

 

PRESSRELEASETEXT:

Jag läser nästan aldrig böcker. Och när jag väl gör det så orkar jag sällan läsa klart dom. Men med Jenna Jamesons bok var det annorlunda, den kunde jag inte sluta läsa. Jag kände igen mig i det hon skrev, vi hade så mycket gemensamt. Hon var tonåring, tyst som en mus, hade ingen aning hur man tog kontakt med andra människor och var passiv i alla sociala situationer. Jenna drömde om att bli störst, att alla skulle lägga märke till henne. Precis som jag älskade hon uppmärksamhet. Skillnaden mellan oss var att hon fick den och där tar våra berättelser skilda vägar.

Jenna Jamesons bok Att älska som en porrstjärna är en självbiografisk roman om hur hon lyckades bli en av dom största porrstjärnorna genom tiderna. Vi får följa henne genom tonåren då hon rymde hemifrån och började strippa, till att bli nakenmodell och därefter övergå till att göra porrfilm, för att slutligen starta sitt eget porrfilmsbolag Club Jenna. Vid arton års ålder hade hon skaffat sig en karriär där hon hade fullständigt kontroll över sitt eget öde. Hon ville va bäst och såg alltid till att utmärka sig bland de andra konkurrerande tjejerna. Där uppstod en rivalitet, tjejer snackade skit bakom hennes rygg och gav henne avundsjuka blickar. Jag var en av dom.

Jag var den utkonkurrerade tjejen som aldrig utmärkte sig. Jag var avundsjuk på att hon fick den perfekta tonårstiden som jag alltid velat ha. Hon fick de farliga killarna, va med på de vilda festerna och vågade rymma hemifrån. Hon fick uppmärksamhet, tog droger, hade en trasslig barndom och det perfekta utseendet. När hon förlorade oskulden behövde hon bara köpa en svart klänning utan axelband, åka på en fest med äldre killar, supa sig aspackad och däcka, för att sedan vakna upp dan efter nerblodad i en vattensäng med en kille bredvid. Själv försökte jag samma sak, fara på fest och supa tills jag stupade. Men varje gång vaknade jag bara upp hemma i min egen säng – fortfarande oskuld.

Men idag är varken jag eller Jenna Jameson tonåringar. Idag har jag verktygen för att uppnå det jag vill. Och det tänker jag göra. Jag ska ta mig till toppen på egen hand, precis som Jenna.

 

Hon var ung, vacker och full. Hon hette Sara-Vide. Och hon var min.

Sara-Vide var lång, smal, solbränd, med perfekta tuttar, hade spikrakt rödblont hår med en lugg som snuddade hennes ögonbryn. Hon såg ut som en tjej tagen från en roadmovie, inspelad på slutet av 80-talet. När hon steg in på Bokbåls förlagsfest drogs alla till henne, så även jag.

Jag berättade för henne om mitt projekt och bjöd in henne till min lägenhet för en fotografering. Jag behövde henne, hon var mer erfaren än jag och hon visste hur man fick killarna din man ville. Vi skulle kunna få dom att snubbla över saker och krocka med sina bilar.
Hon tackade ja till mitt erbjudande.
Och jag tänkte: Äntligen har jag hittat en medbrottsling.

Översikstbild över de 12 bilderna som sedan affischerades upp.

 

 

 

 

Magdalena Nordin

 

 

Magdalena Nordin